ZWEM- EN WATERPOLOCLUB PWC BUITENPOST
www.pwcbuitenpost.nl

Nieuws

 Geslaagde eerste training jeugdwaterpolo

Afgelopen woensdag 10 januari vond de eerste training van de jeugdwaterpolo plaats. Dit was een succes! Onder leiding van de nieuwe trainer Gerlof deden zo'n vijftien kinderen mee aan deze feestelijke training. Wethouder Jouke Spoelstra was aanwezig om de training te openen en kon natuurlijk niet achterblijven. Hij sprong zelf ook in het water om een balletje mee te gooien. Zijn belevenissen in het zwembad deelt hij in zijn vlog.

Daarnaast waren er verschillende media aanwezig om deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen. Omrop Fryslân maakte een korte reportage met daarin beelden van de training en een interview met onze secretaris en waterpoloster Grietje. Ook een fotograaf RTV NOF was er bij en schreef over deze avond dit stukje inclusief fraaie foto's. 

Ben je na het zien van de beelden enthousiast geworden en wil je zelf ook eens mee doen met de jeugdwaterpolo? Kom dan eens langs en train vier keer vrijblijvend mee! Bekijk alvast de trainingstijden of neem contact met ons op.

© Foto's: Tim Groeneveld

  

Selectiegroep gestart

 PWC is in het nieuwe jaar gestart met een nieuwe selectiegroep. Deze groep heeft als doel PWC te laten promoveren uit de D2 competitie naar de D1 competitie.

De selectiegroep bestaat uit zwemmers die gemotiveerd en enthousiast zijn. Zij willen iets bereiken, graag iets nieuws leren en willen daar graag voor trainen. Deze groep traint drie keer in de week (zie de trainingstijden). De trainingen worden gericht op de slagen die tijdens de competitiewedstrijden worden gezwommen  en worden zo gegeven dat je zo goed mogelijk voorbereid bent op de wedstrijd.

Van de zwemmers in deze groep wordt er het volgende van je verwacht:

·        Aanwezigheid, er wordt van je verwacht dat je gemiddeld maximaal 1 training in de maand overslaat

·        Je bent gemotiveerd, je wilt graag leren sneller en beter te zwemmen.

·        Je zwemt zoveel mogelijk wedstrijden, waarvan in ieder geval alle competitiewedstrijden.

·        Je (school)werk leidt niet onder de trainingen.

Wanneer je enthousiast bent en bij de selectiegroep wilt komen zwemmen kun je terecht bij de trainers Sander of Jeroen. Je vragen of aanmelding kun je ook sturen via het contactformulier.
Recordbedrag verloting PWC 

Tijdens de clubkampioenschappen was er een verloting, georganiseerd door onze activiteitencommissie en sponsorcommissie. De opbrengst van de verloting was maar liefst €361,-. Dit is een recordbedrag in de P.W.C. geschiedenis en dus voor herhaling vatbaar! 

Sponsoren bedankt!

De prijzen waren beschikbaar gesteld door: Texaco Veenstra, Poiesz, cafetaria ‘t Twaspan, Slagerij Jan & Geertje v/d Bijl, Mulder Agro, COOP, Binnenmarkt, Bakkerij Gouma, Enorm v/d Veen, Bloemtique, Read Shop, Pedicure Sita, Op ‘e Stal, Bakkerij v/d Bijl, Haarzaak en Kapenga Wonen.

Clubkampioenschappen 10 november 2017

Op 10 november 2017 hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend de clubkampioenschappen gehouden. Het was een geslaagde avond! Op de foto hieronder de dame en heer die zich voor het komende jaar clubkampioen mogen noemen!

 
Kyra Kootstra en Herman Buist: kampioenen 2017

Nieuwe trainer gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar een enthousiaste trainer! 
Ben jij of ken jij iemand die deze sportieve en gezellige groep training wil geven? Neem dan contact op met Johan Driessen via pwc@zwembond.nl De club biedt ook mogelijkheid tot opleiding. Zoals iedere vereniging zijn we sterk afhankelijk van vrijwilligers en zijn wij op zoek naar versterking binnen onze trainersgroep. Binnen het wedstrijdzwemmen zijn wij op zoek naar een train(st)er voor een groep ervaren zwemmers in de leeftijd vanaf 18 jaar. Zij zwemmen op zowel woensdag- als vrijdagavond. Voor nu zijn wij op zoek naar een train(st)er voor de woensdagavond van 19.45 uur tot 20.45 uur.

Webshop Zwemvereniging PWC Online!

 We zijn als zwemvereniging PWC een samenwerking aangegaan met Textielstra.nl voor de levering van onze clubkleding.

Het is nu mogelijk om via http://www.pwcbuitenpostshop.nl of de link van Textielstra op deze website, om kleding online te bestellen.

Textielstra zorgt voor de hele afhandeling en zorgt ook voor de levering bij jullie thuis.Ook eventuele klachten zullen door Textielstra behandeld en opgelost worden.  

Met elke bestelling die je doet, gaat 10% van de omzet die in deze webshop gehaald wordt naar onze zwemvereniging.

PWC Kampioen Fryselcup.

De zwemmers van zwemclub PWC uit Buitenpost hebben afgelopen zaterdag historie geschreven door, voor het eerst sinds het bestaan ervan, de Fryselcup te veroveren.

De Fryselcup zwemwedstrijden vinden vijf keer gedurende het zwemseizoen plaats. Elk jaar strijden Avéna uit Joure, De Vikings uit Harlingen, Neptunia’24 uit Sneek, zwemclub Bolsward/Workum en PWC uit Buitenpost om de fel begeerde beker van de Fryselcup.

Na vier wedstrijden stond PWC bovenaan met 23 punten voorsprong op de nummer twee Avéna. PWC reisde met maar liefst vijfentwintig enthousiaste zwemmers af naar Sneek met maar één doel: de beker meenemen naar Buitenpost. Er werd goed gezwommen, vele PR’s sneuvelden en de sfeer zat er goed in, niet alleen bij de zwemmers maar ook bij de meegereisde supporters.

PWC heeft ook deze laatste wedstrijd de meeste punten bij elkaar gezwommen en mag zich dit seizoen dus Fryselcup winnaar noemen

[Bron:Kollumercourant]