Waterpolo

PWC heeft een grote groep waterpoloërs van jong tot oud. Waterpolo is een leuke teamsport waar we 2 tot 3 keer in de week trainingen mee doen.

Jeugd

De jeugd traint elke woensdag en vrijdag en speelt gemiddeld 1 keer per maand een wedstrijd. Wedstrijden zijn voor jeugd onder de 13 jaar nog in toernooi verband. De oudere jeugd vanaf 13 jaar speelt al in competitie en zal vaker wedstrijden.

Onder de 9

De kabouter groep waar we op spelende weg kennis laten maken met het spel Waterpolo. Plezier en spel staat voorop. Je leert hier de basis beginselen van het Waterpolo. Minimaal vragen we diploma B en leeftijd van 7 jaar. Wedstrijdjes zijn op een klein bad en nog zonder keeper. Je speelt 3 tegen 3.

Onder de 11

Hier leer je het spel waterpolo op klein bad spelen. Je krijgt training in bal beheersing, spel inzicht en behendigheid in het water. Door middel van plezier en spel bereiden we je voor op de wedstrijden. Je speelt in toernooi vorm wedstrijdjes. Je speelt 5 tegen 5 en ook met een keeper.

Onder de 13

Beginnend team speelt nog op half veld. Je hebt al iets meer spelinzicht en speelt nog 5 tegen 5. Vinden wij dat je het al goed kan? Dan mag je naar de gevorderde groep. Je speelt dan competitie 7 tegen 7 op een heel 25m bad. Je krijgt meer conditie zwemmen en je krijgt al meer techniek trainingen.

Onder de 15 / Onder de 17

Je speelt al op een volledig 25m bad en speelt vaker wedstrijden . Je traint wat intensiever om zo een sterk conditie niveau te krijgen. Je zit al in een competitie waar je uit en thuis moet gaan spelen.

Senioren

De senioren trainen 2 keer per week waar team spirit, gezelligheid, plezier en samen zijn belangrijk is. Ze spelen wekelijks een wedstrijd.

Instapgroep

De instap groep is voor iedereen vanaf 16 jaar die wil starten met waterpolo of weer wil beginnen. Hier word 1x per week getraind om samen het spelletje waterpolo te leren. Je leert de basis beginselen van het spel en rustig word er gewerkt aan je conditie. Plezier staat voorop!